Zupa krem z białych warzyw

  • 1 szklanka śmietanki kremowej
  • 1 seler
  • 2 pietruszki
  • 1 ziemniak
  • 1 litr bulionu
  • 2 łyżki masła wielkopolskiego
  • koperek
  • sól

Warzywa obrać, pokroić w kostkę i zalać bulionem. Dodać masło i dusić, aż zmiękną. Odstawić z ognia i zblendować. Doprawić do smaku. Stopniowo, mieszając, dolewać śmietanki. Podawać z pieczywem lub grzankami


"Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich:
Europa inwestująca w obszary wiejskie"

Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 - Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Materiał współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania
"Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych
przez grupy producentów na rynku wewnętrznym"
Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.