Sałatka ogórkowo-twarogowa

  • 20 dag twarogu chudego
  • 2 zielone ogórki
  • 1 por
  • kilka liści sałaty
  • garść roszponki
  • świeży szczypiorek
  • 4 łyżki gęstej śmietany
  • sok z połowy cytryny
  • sól i pieprz
    Twaróg rozdrobnić ze śmietaną, sokiem z cytryny oraz przyprawami. Wmieszać posiekany szczypiorek, ogórki i por. Na koniec dodać porwane liście sałaty i roszponkę.

"Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich:
Europa inwestująca w obszary wiejskie"

Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 - Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Materiał współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania
"Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych
przez grupy producentów na rynku wewnętrznym"
Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.