Placuszki Śniadaniowe

  • 250 g mąki
  • 1 jajko
  • banan
  • 250ml maślanki naturalnej prosto z masielnicy
  • łyżeczka sody oczyszczonej
  • łyżeczka oleju

Zmiksowanego banana wymieszać z jajkiem i olejem. Dodać sodę. Dolać maślankę. Mieszając, stopniowo dodawać mąkę. Na rozgrzanej patelni smażyć na odrobinie tłuszczu. Gdy placuszki zaczną rosnąć i pojawią się bąbelki powietrza, przewrócić na drugą stronę. Usmażone na złocisty kolor zdjąć z patelni. Podawać z ulubionymi owocami, np. melonem, borówkami i kiwi


"Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich:
Europa inwestująca w obszary wiejskie"

Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 - Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Materiał współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania
"Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych
przez grupy producentów na rynku wewnętrznym"
Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.