Ostra pasta śledziowa

  • 200g twarogu chudego
  • 100g śledzi typu matjas
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 1/2 czerwonej cebuli

  • 1 ogórek konserwowy
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki

Śledzie posiekać w drobną kosteczkę. To samo zrobić z ogórkiem i cebulą. Twaróg zmiksować z oliwą i musztardą. Wymieszać i doprawić słodką papryką. Podawać z chlebkiem.


"Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich:
Europa inwestująca w obszary wiejskie"

Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 - Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Materiał współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania
"Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych
przez grupy producentów na rynku wewnętrznym"
Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.