Sernik owocowy z patelni

  • 0,5kg twarogu półtłustego
  • pół szklanki śmietanki kremowej
  • 3 jajka
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 100 g cukru
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 3 łyżki oleju
  • 150 g truskawek lub malin

Twaróg zmielić w maszynce, dodać przetarte owoce i ucierać całość z cukrem, dodając stopniowo żółtka. Z białek ubić pianę, dodać do masy i wymieszać dodając stopniowo mąkę. Formować z masy okrągłe serniki i smażyć na gorącym oleju. Podawać ze śmietanką.


"Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich:
Europa inwestująca w obszary wiejskie"

Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 - Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Materiał współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania
"Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych
przez grupy producentów na rynku wewnętrznym"
Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.