Sernik idealny

  • 1,5 kg twarogu półtłustego
  • 300 g cukru pudru
  • 10 jajek
  • 250 g masła wielkopolskiego
  • 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • spód z ciasta kruchego

Zmielić twaróg na jednolitą masę. Żółtka, cukier puder, cukier waniliowy, masło, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia utrzeć do puszystości. Dodać zmielony twaróg delikatnie mieszając do powstania gładkiej masy. Z białek ubić pianę na sztywno. Połączyć ją delikatnie z masą twarogową. Wyłożyć na blachę z przygotowanym spodem z kruchego ciasta. Piec 80-90 minut w temperaturze 180°C.


"Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich:
Europa inwestująca w obszary wiejskie"

Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 - Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Materiał współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania
"Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych
przez grupy producentów na rynku wewnętrznym"
Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.