Sernik gotowany

  • 1 kg twarogu półtłustego
  • 250 g masła wielkopolskiego
  • 1 szklanka cukru
  • 2 jajka
  • 1 budyń
  • 3 ½ łyżki mleka
  • 6 paczek herbatników
  • cukier waniliowy

Rozpuścić masło na małym ogniu. Dodać twaróg, jajka, cukier i cukier waniliowy oraz budyń zmieszany z mlekiem. Zagotować całość, cały czas mieszając. Na blaszce ułożyć herbatniki. Wylać na nią masę i przykryć całość drugą warstwą herbatników. Wstawić do lodówki.


"Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich:
Europa inwestująca w obszary wiejskie"

Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 - Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Materiał współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania
"Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych
przez grupy producentów na rynku wewnętrznym"
Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.