Racuchy z twarogiem

  • 200 g twarogu półtłustego
  • ½ szklanki cukru
  • 1 ½ szklanki mąki
  • 2 jajka

Zmiksować jajka, cukier, twaróg aż do uzyskania jednolitej masy. Dodać mąkę i wymieszać. Formować racuszki i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z cukrem, dżemem lub śmietaną.


"Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich:
Europa inwestująca w obszary wiejskie"

Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 - Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Materiał współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania
"Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych
przez grupy producentów na rynku wewnętrznym"
Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.