Placek z maślanką

  •  1 ½ szklanki maślanki naturalnej prosto z masielnicy
  • 4 szklanki mąki
  • 3 jajka
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 ½ szklanki cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • ¾ szklanki oliwy
  • owoce

Jajka utrzeć z cukrem, dodać olej, maślankę, mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier waniliowy. Całość dokładnie wymieszać. Wylać ciasto na blachę, ułożyć na wierzchu owoce. Piec 60 minut w 180 stopniach.


"Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich:
Europa inwestująca w obszary wiejskie"

Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 - Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Materiał współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania
"Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych
przez grupy producentów na rynku wewnętrznym"
Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.