Leniwe z masłem i śmietanką

  • ok. 30dag twarogu półtłustego
  • 2 jajka
  • 8 łyżek mąki
  • szczypta soli
  • 200ml śmietanki kremowej
  • cukier

Utarty twaróg zmiksować z resztą składników. Zagotować osoloną wodę w dużym garnku. Ostrożnie umieszczać kluseczki łyżką w garnku. Gotować ok. 5 minut. Podawać polane tradycyjną śmietanką 30% JANA i cukrem.


"Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich:
Europa inwestująca w obszary wiejskie"

Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 - Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Materiał współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania
"Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych
przez grupy producentów na rynku wewnętrznym"
Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.