Budyń z twarogu

  • 600g twarogu półtłustego
  • 1/3 szklanki śmietanki kremowej
  • 1 łyżka masła wielkopolskiego
  • 5 łyżek mąki
  • 4 jajka
  • 2 łyżki kaszy manny
  • 3 łyżki cukru
  • 2 łyżki bułki tartej
  • sól

Zmielić twaróg w maszynce, dodać żółtka i ubić z resztą składników. Wysmarować formę tłuszczem i wysypać bułką tartą. Ubić pianę z białek i dodać do masy. Przełożyć do małych miseczek. Gotować na parze pod przykryciem. Podawać z odrobiną roztopionego masła.


"Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich:
Europa inwestująca w obszary wiejskie"

Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 - Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Materiał współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania
"Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych
przez grupy producentów na rynku wewnętrznym"
Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.